کپسول آتش نشانی آب و گاز
کپسول های آتش نشانی تنوع بسیار زیادی دارند و یکی از انواع پرکاربرد آن ها، کپسول آتش نشانی آب و گاز است. اما شاید از خود بپرسید، از کپسول آتش نشانی آب و گاز در چه مواقعی استفاده می شود؟ با توجه به اینکه عامل اصلی حریق چه ماده ای باشد، از کپسول های مختلفی استفاده می کنند. در صورتی که منشاء اصلی آتش سوزی مواردی از قبیل؛ وسایل پلاستیکی، مقوا، کاغذ، وسایل چوبی از جمله مبلمان، میز و تجهیزات منزل باشند، می توان از کپسول آتش نشانی آب و گاز برای اطفاء حریق استفاده کرد.بنابراین برای آشنایی بیشتر با مشخصات کپسول آتش نشانی آب و گاز با ما همراه باشید.
تفاوت کپسول آب و گاز با بقیه کپسول ها
تولیدکنندگان معمولا بر اساس یک سری فاکتورهای خاص اقدام به تولید تجهیزات آتش نشانی می کنند. در ساخت کپسول آتش نشانی نیز موارد مختلفی در نظر گرفته می شود. از جمله مهم ترین فاکتورها، عامل ایجاد حریق است. بسته به منبع اصلی حریق، از کپسول های آتش نشانی بخصوصی استفاده می شود. ما در بازار انواعی از کپسول های آتش نشانی آب و گاز، کپسول آتش نشانی پودری، کپسول آتش نشانی کربن دی اکسید، کپسول آتش نشانی پودر و گاز، کپسول آتش نشانی کف و موم و کپسول آتش نشانی بیوورسال را داریم که هرکدام از طراحی منحصر به فردی برخوردار هستند و مکانیزم عمل مخصوص به خود را دارند.
اما میخواهیم بررسی کنیم که در این میان کپسول آب و گاز چه تفاوتی با دیگر محصولات معرفی شده دارد؟ همانطور که از نام این کپسول ها پیداست، ماده اصلی تشکیل دهنده آن ها آب است که با عامل گازی به بیرون منتقل می شود. این عامل گازی فشار زیادی به آب وارد می کند تا بتوان به کمک آن حریق را به سرعت مهار کرد. آب رایج ترین ماده برای خاموش کردن آتش است که می توان از آن در تمامی ساختمان های مسکونی و اداری استفاده کرد.
کپسول آتش نشانی آب و گاز زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که منبع حریق انواعی از وسایل چوبی، کاغذ، پنبه، پلاستیک و… باشند. این وسایل را هم می توان در هر کجا پیدا کرد. پس با این تفاسیر می توان نتیجه گرفت بهتر است در هر مکانی که حضور دارید از این کپسول ها برای کامل کردن تجهیزات آتش نشانی خود استفاده کنید. یکی از تفاوت های موجود میان کپسول آتش نشانی آب و گاز با بقیه کپسول ها، رنگ کپسول است. معمولا تولیدکنندگان ایرانی برای شناسایی راحت تر این تجهیزات آن ها را با رنگ آبی به بازار عرضه می کنند. پس از معرفی مشخصات کپسول آتش نشانی آب و گاز نوبت به بررسی مزایا و معایب این کپسول است.
مزایای کپسول آب و گاز
تنوعی که در کپسول های آتش نشانی وجود دارد بیانگر این است که این محصولات می بایست در زمان و مکان درستی استفاده شوند. در صورتی که از یک کپسول آتش نشانی در شرایط مناسب و معقول استفاده نشود، احتمال اینکه حریق شعله ورتر شود وجود دارد.
روی تمامی کپسول های آتش نشانی برچسب هایی قرار میدهند که روش استفاده درست از این وسایل بر روی آن ها توضیح داده میشود. بنابراین با توجه به این توضیحات می توانید متوجه شوید که چه مواقعی می بایست از کپسول استفاده کنید. کپسول آتش نشانی آب و گاز یکی از پرمصرف ترین انواع کپسول آتش نشانی است که در صورت استفاده درست از آن می توانید به مزایای زیادی برسید. از مهم ترین امتیازات استفاده از این کپسول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- این کپسول ها از نظر قیمت نسبت به دیگر انواع کپسول ارزان تر هستند.
- دسترسی به این کپسول ها در بازار بسیار راحت است.
- به دلیل محتوای آبی کپسول، هیچ اثر مخربی بر روی محیط زیست ندارند.
- برای اطفاء حریق آتش سوزی هایی که از نوع کلاس A هستند، بهترین گزینه به شمار می روند.
- در زمان نیاز به استفاده از این کپسول ها، آب موجود درون کپسول به سرعت از مایع به بخار تغییر حالت می دهد و این اتفاق باعث جذب بخش اعظمی از حرارت آتش سوزی می شود.
معایب کپسول آب و گاز
حال که با ویژگی ها و مزایای کپسول آب و گاز آشنا شدیم، بهتر است کمی به معایب این وسیله بپردازیم. هر اندازه که شناخت شما نسبت به تجهیزات اطفاء حریق بیشتر باشد، قطعا در زمان وقوع حادثه می توانید انتخاب بهتری داشته باشید و تجهیزات درست تری را برای مهار آتش انتخاب کنید. از معایب کپسول آب و گاز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از این کپسول ها فقط می توان برای خاموش کردن آتش سوزی از نوع کلاس A استفاده کرد.
- اگر حریق در اثر مشکلات الکتریکی ایجاد شود، نمی توان از این کپسول آتش نشانی استفاده کرد. مهم ترین دلیل آن امکان خطر برق گرفتگی است.
- اگر بخواهید برای مهار کردن آتشی که به دلیل چربی ها یا مایعات قابل اشتعال، ایجاد شده از این کپسول استفاده کنید، احتمالا شدت حریق افزایش خواهد یافت.
عوامل موثر بر قیمت
قیمت کپسول آتش نشانی آب و گاز به عوامل مختلفی بستگی دارد. معمولا زمانی که قصد خرید از این نوع تجهیزات را دارید، با لیست قیمت های متفاوتی روبرو می شوید. هر شرکت عرضه کننده با توجه به یک سری فاکتورهای خاص، محصولات را قیمت گذاری می کند. از مهم ترین عوامل موثر بر قیمت کپسول آتش نشانی آب و گاز عبارتند از:
- وزن کپسول آتش نشانی که می تواند در انواع 1 کیلویی، 2 کیلویی، 3 کیلویی و… به بازار عرضه شود.
- ابعاد کپسول
- میزان فشار گاز و فشار کاری
- امکانات و قابلیت های کپسول ( برخی از کپسول ها دارای پایه بوده و همراه با فشارسنج، نازل شلنگی و… ارائه می شوند.)
- برند تولیدکننده کپسول
- دسته یک یا دسته دو بودن کپسول آتش نشانی. ( در بسیاری از نقاط دنیا، کپسول های آتش نشانی درجه دو به بازار عرضه می شوند که قیمت های به مراتب پایین تری دارند.)
خرید کپسول آتش نشانی آب و گاز
این روزها مجهز بودن ساختمان های مسکونی، تجاری، فروشگاه های زنجیره ای، بیمارستان ها، مدارس و… به انواعی از لوازم و تجهیزات آتش نشانی به یک ضرورت تبدیل شده است. از این رو میزان عرضه و تقاضا برای خرید انواع کپسول آتش نشانی رو به افزایش است. شرکت ها و برندهای تولیدکننده به صورت انبوه، انواعی از بهترین کپسول های آتش نشانی را با رعایت تمامی استانداردها در اختیار خریداران قرار می دهند.
بازار خرید کپسول آتش نشانی آب و گاز نیز بسیار گرم و پر رونق است. همه افراد می توانند برای افزایش ایمنی خود نمونه هایی از این کپسول ها را در منزل یا محیط کار خود داشته باشند. برای خرید این محصولات می توانید به نمایندگی ها و سایت های معتبر مراجعه کنید. با مراجعه به این سایت ها، دسترسی کاملی به جدیدترین انواع کپسول آب و گاز داشته و می توانید در جریان آخرین تغییر قیمت ها نیز قرار بگیرید.