نحوه شارژ کپسول آتش نشانی

نحوه شارژ کپسول آتش نشانی
مشتریان گرامی جهت تسریع در فرایند ارسال محصولات، لطفا پس از ثبت سفارش با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین تا پایان تعطیلات نوروز از طریق واتس آپ و روبیکا با ما در تماس باشید

 امروزه با رشد شهرها و افزایش جمعیت یکی از مسائلی که ممکن است جان انسان ها را تهدید کند آتش سوزی می باشد با توجه به اینکه سالانه شاهد خسارت های مالی و جانی این سوانح می باشیم به همین دلیل در سال های اخیر تجهیزات خاموش کننده پیشرفته ای از جمله کپسول های آتش نشانی  و تولید شده است که در حداقل زمان ممکن می تواند حریق و آتش سوزی را اطفاء کنند.

بسیاری از افراد و صاحبان مشاغل این تصور اشتباه را دارند که با تنها با خرید کپسول آتش نشانی می توانند در هر زمانی با آتش سوزی مقابله کنند اما ممکن است پس از مدتی کپسول های آتش نشانی به دلایل مختلف آماده به کار نباشند و برای اطمینان از عملکرد کپسول آتش نشانی باید فرآیند بررسی و شارژ کپسول های آتش نشانی را در نظر بگیریم.

 

کپسول های آتش نشانی در هر نوعی که باشند موادی را را در درون مخزن خود دارند که این مواد در هر بار استفاده و یا گذر زمان به تدریج کم تر و با کیفیت تر می شوند پس لازم است به صورت دوره ای شارژ شوند و با نحوه شارژ کپسول آتش نشانی آشنا شوید

 

چه زمانی کپسول آتش نشانی به شارژ نیاز دارد ؟

 

همانطور که گفته شد کپسول آتش نشانی ابزار دفاعی و ایمنی است که هنگام آتش سوزی استفاده می شود اما تنها در صورتی می‌توان از اطفای حریق مطمئن بود که این کپسول ها کاملا شارژ یا تحت فشار باشد. شارژ کپسول آتش نشانی همواره دغدغه زیادی را برای افراد به وجود می آورد زیرا اطلاعات تخصصی در این زمینه ندارند آموزش شارژ کپسول آتش نشانی باید به شکل درست و اصولی انجام شود ابتدا موقعیت هایی را که کپسول آتش نشانی نیاز به شارژ مجدد پیدا می‌کند بررسی می‌کنیم:

 

 بلافاصله بعد از استفاده ( به هر اندازه که محتویات تخلیه شوند )

اگر محتویات کپسول آتش نشانی به مدت چند ثانیه و یا حتی به صورت تصادفی تخلیه شود فشار داخلی مخزن کاهش پیدا می‌کند پس باید مجدد شارژ شود.

 

 به صورت دوره ای و با برنامه مشخص

کپسول آتش نشانی حتی اگر استفاده هم نشود ، به دلیل نشت های ریزی که ممکن است وجود داشته باشد ، احتمالا با گذشت زمان فشار داخل سیلندر آن کاهش پیدا کند پس نیاز است که به دلیل افت فشار مجدداً شارژ شود.

 

 هر زمانی که فشار سنج مهارکننده افت کند

دلایل مختلفی باعث این افت فشار میشود مانند عوامل محیطی و یا آسیب دیدن سیلندر می تواند باعث کاهش فشار شود یک بازرسی از کپسول های آتش نشانی می تواند این اطمینان خاطر را به شما بدهد که کپسول آتش نشانی نیاز به شارژ دارد یا نه.

طریقه شارژ کپسول آتش نشانی

 

شارژ کپسول آتش نشانی چطور انجام می‌شود ؟

 

بسیاری از افراد برای شارژ کپسول آتش نشانی خود به مراکز شارژ این کپسول ها مراجعه می کنند و از آنها می خواهند که این کار را برایشان انجام دهد اما در صورتی که خودتان اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید می توانید بدون پرداخت هزینه اضافی این کار را انجام دهید لازم به ذکر است که با توجه به نوع کپسول آتش نشانی که مورد استفاده قرار می دهید دستورالعمل های متفاوتی وجود دارد که با یادگیری آن ها میتوانید کپسول آتش نشانی خود را شارژ کنید پس برای یادگیری نحوه شارژ کپسول آتش نشانی باید حتماً به نوع کپسول آتش نشانی خود توجه کنید.

برای انجام شارژ کپسول آتش نشانی نیاز است که اقدامات اولیه ای را انجام دهید ابتدا نوع کپسول آتش نشانی را بررسی کنید و از کلاس آن مطلع شوید سپس پس با توجه به دستورالعمل خاص کپسولی که در اختیار دارید به تهیه مواد اولیه لازم برای پر کردن کپسول بپردازید توجه داشته باشید که این کار بسیار مهم است.

همان طور که گفته شد شارژ مجدد کپسول های آتش نشانی فرآیندی نیست که هر فردی بتواند آن را انجام دهد و یک کار کاملاً تخصصی است که به تجربه زیادی نیز نیاز دارد حال در این قسمت به نحوه شارژ کپسول آتش نشانی می پردازیم.

 

  1.  ابتدا به تخلیه کپسول آتش‌نشانی بپردازید این اقدام بسیار مهم است زیرا وقتی که کپسول آتش نشانی به طور کامل تخلیه نشده باشد شما نمی توانید اقدام به شارژ مجدد آن کنید برای تخلیه کامل کپسول آتش نشانی کافی است ضامن کپسول را نگه دارید تا زمانی که مواد درون مخزن کاملا تخلیه شود.
  2. سپس شیر تخلیه را از سیلندر جدا می کنید و لوله سیفون را از شیر تخلیه خارج کنید و فنر سوپاپ بردارید حال نوبت به آن رسیده تا سوپاپ را تمیز و در صورت آسیب دیدگی آن را تعویض کنید.توجه داشته باشید که این کار پس از بررسی ظاهری و فنی سوپاپ صورت می گیرد. دقت داشته باشید که حتماً سلامتی اعضای مختلف کپسول آتش‌نشانی را بررسی کنید مخصوصاً عملکرد حلق پمپ و نازل اهرم بسیار اهمیت بالایی دارد.
  3.  پس از تمیز کردن سوپاپ آن را نصب کرده و برای اطمینان از نشتی و جلوگیری از افت فشار آن را   تست کنید و در ادامه مواد اطفاء حریقی که متناسب با کپسول آتش نشانی خود که تهیه کرده‌اید از جمله آب ، دی اکسید کربن ، مواد شیمیایی خشک و غیره از نظر فنی و وزنی بررسی کنید و به کمک دستگاه فشار مقدار مناسب را در سیلندر پر کنید. نکته قابل توجه است که این کار مطابق با دستورالعمل های هر کپسول انجام می شود.
  4.  سپس برای بررسی مجدد علائم نشت و تست کردن شیلنگ و نازل تخلیه آزمایش‌ های نشت را روی کپسول آتش نشانی انجام دهید سپس وزن کل کپسول را اندازه بگیرید تا تایید کنید که وزن کل در حد تحمل های مجازی است که سازنده کپسول نشان داده است و در آخر مهر و موم جدیدی بر روی پین ایمنی اهرم فشار نصب کنید و یک برچسب شارژ جدید بر روی مخزن بچسبانید که نشانگر وزن کل خاموش کننده ، میزان محتویات و هویت فرد شارژ کننده کپسول باشد.

 

 

 

imenazatash
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *