نحوه استفاده از جعبه آتش نشانی

نحوه استفاده از جعبه آتش نشانی
مشتریان گرامی جهت تسریع در فرایند ارسال محصولات، لطفا پس از ثبت سفارش با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین تا پایان تعطیلات نوروز از طریق واتس آپ و روبیکا با ما در تماس باشید

 

آتش سوزی اصولا جز حوادث اجتناب ناپذیری است که ممکن است برای هر فردی اتفاق بیوفتد و باید امادگی لازم و کافی را برای جلوگیری از آن در خود ایجاد کرد زیرا این حادثه در سر تاسر زندگی در کمین ماست یکی از مواردی که برای امادگی در مقابل آتش سوزی لازم به نظر میرسد اشنایی با لوازم اطفا حریق مباشد تا هنگام بروز حادثه بتوانیم خسارات مالی و جانی را به حداقل خود برسانیم

جعبه آتش نشانی یکی از بزار های مهم به کاربردی در هنگام بروز اتش سوزی است و باید نحوه استفاده از جعبه آتش نشانی را به خوبی فرا بگیریم تا بتوانیم از آن هنگام بروز حادثه کمک بگیریم و خسارت را به حداقل خود برسانیم اگر قصد دارید 0 تا  100 نحوه استفاده از جعبه آتش نشانی را فرا بگیرید تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید

چگونه از جعبه آتش نشانی استفاده کنیم

همانطور که گفته شد جعبه های آتش نشانی در ساختمان های بزرگ و پارکینگ ها و فروشگاه ها نصب می شوند تا ساکنین آنها بتوانند در هنگام بروز  آتش سوزی برای اطفا حریق از آنها استفاده کند.

تجهیزات موجود در جعبه آتش نشانی

تجهیزات موجود در در جعبه آتش نشانی شامل شلنگ آتش نشانی و قرقره آتش نشانی می باشد و در مواردی در بعضی از جعبه های آتش نشانی فضا برای قرار دادن کپسول آتش نشانی نیز وجود دارد.

قرقره های آتش نشانی موجود در جعبه های آتش نشانی دو نوع هستند که شامل قرقره هوزریل و قرقره برزنتی می باشد.

شلنگ های آتش نشانی هوزریلی از جنس پی وی سی هستند و استفاده از آن ها برای همه افراد راحت و امکان پذیر است و از مزایای مهم این شلنگ این است که برای استفاده از آنها نیاز نیست که شیلنگ آتش نسانی را به طور کامل از دور قرقره باز کنیم و حتی باز کردن یک متر از ان برای استفاده از شلنگ کافی می باشد دوم اینکه استفاده از جعبه آتش نشانی هوزریل نیاز به آموزش ندارد ؛ اما از معایب شلنگ آتش نشانی هوزریلی  می توان به دبی آب کمتر آنها نسبت به شلنگ های نخ پرلون اشاره کرد.

شیلنگ های نخ پرلون با اینکه دبی آب بیشتری دارند اما نحوه استفاده از آنها سخت تر می باشد و برای استفاده از آن ها لازم است شیلنگ را به طور کامل از قرقره آتش نشانی باز کنیم همچنین هنگامی که بخواهیم شلنگ را در جعبه آتش نشانی قرار دهیم باید به طور کامل خشک شود تا رطوبت باقی مانده باعث پوسیده شدن شیلنگ نشود ؛ از طرفی اگر بخواهیم از شیلنگ های نخ پرلون استفاده کنیم باید از شیر آتش نشانی و کوپلینگ برای انتقال آب استفاده کنیم.

همانطور که گفته شد استفاده از کپسول های آتش نشانی درون جعبه های آتش نشانی اجباری نیست اما گاهی اوقات در جعبه های آتش نشانی از کپسول های آتش نشانی Co2 و یا پودر و گاز استفاده می کند.

نحوه استفاده از فایر باکس

 

چند نکته مهم در مورد نحوه استفاده از جعبه های آتش نشانی وجود دارد :

 

– اگر آتش سوزی و حریق به دلیل اتصالات الکتریکی ایجاد شده باشد به یاد داشته باشید که به هیچ وجه از شلنگ آب آتش نشانی استفاده نکنید ابتدا باید برق محل قطع شود.

– برای آتش سوزی های الکتریکی کپسول های آتش نشانی مخصوص وجود دارد.

– توجه داشته باشید که در ساختمان محل کار یا زندگی شما از قبل محل وجود جعبه های آتش نشانی و  تجهیزات اطفاء حریق شناسایی شده باشد.

– با توجه به دستورالعمل های روی جعبه آتش نشانی ، کپسول و شلنگ موجود در آن ، بازدیدهای دوره ای را فراموش نکنید.

– توجه داشته باشید در تمامی مراحل اطفاء حریق فاصله ایمنی خود را به آتش حفظ نمایید.

 

هنگام آتش سوزی چگونه از فایرباکس اسفاده کنیم

نکته اولی که باید آن توجه داشته باشید این است که اگر فرضا در شرایط واقعی آتش سوزی قرار گرفتید اولین کار و شاید مهم‌ترین کار شما حفظ خونسردی می باشد البته این کار مشکل است اما اگر نتوانید تمرکز کنید عواقب تلخی برای شما و دیگران به جای خواهد ماند.

  1. با شماره ۱۲۵ تماس بگیرید و سریعاً آتش نشانی و در اطلاع قرار دهید و اگر شخص دیگری در نزدیکی شما هست به سرعت او را مطلع کنید.
  2.  سریع خود را به جعبه های آتش نشانی برسانید در سراسر ساختمان نشانه های وجود دارد که شما را به سمت نزدیکترین جعبه آتش نشانی راهنمایی می کند.
  3.  با کلیدی که در یک حفاظ شیشه ای قرار داده شده است درب جعبه را باز کنید .
  4.  در جهت زاویه ۹۰ درجه قرقره شیلنگ را به بیرون بکشید .
  5.  شلنگ را با چرخاندن قرقره باز کنید و مطمئن شوید که شیلنگ پیچ و تاب نخورده باشد .
  6.  سرنازل آماده را در نظر بگیرید و به سمت آتش بروید .
  7.  قبل از شیر فلکه آب را باز کنید به یاد داشته باشید که ابتدا باید شیر نازل را باز کنید.
  8.  نازل را با حفظ فاصله ایمنی در جهت آتش بگیرید تا زمانی که آتش به طور کامل خاموش شود این کار را ادامه دهید.
  9.  بعد از پایان عملیات شلنگ و از محل اتصال کوپلینگ باز کنید و پس از آبگیری به صورت اولیه بپیچید.
  10. توجه داشته باشید وقتی که مسیر محل آتش سوزی از طول شلنگ بیشتر باشد از شلنگ یدک با نصب صحیح کوپلینگ روی هم استفاده میشود.
  11. به این نکته توجه داشته باشیذ که برخی از جعبه های اتش نشانی دارای کپسول اتش نشانی هم میباشد شما میتوانید هنگام اتش سوزی از این کپسول ها استفاده کرده و اقدام به خاموش کردن آتش سوزی کنید فقط حواستان باشد که دارید از چه کپسول آتش نشانی برای چه نوع اتش سوزی استفاده میکنید

موارد گفته شده در مورد نحوه استفاده از جعبه آتش نشانی به طور خلاصه بود که به آن اشاره شد همانطور که گفته شد برای جلوگیری از آسیب ها و خسارات ناشی از حریق ،  بهتر است نحوه عملکرد و استفاده هر دو جعبه را یاد بگیریم .

 

 

 

imenazatash
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *